Stiopa
Ile cylindrów ma Caponord: 2
Wysłany: 2015-10-22, 13:24 Wyższa kanapa
Panowie czy gdybym wymienił siedzenie kierowcy na kanapę z RR to byłoby wyżej. Czy siedzenie od RR pasuje do zwykłej wersji bez przeróbek ? Nie widziałem nigdy RR na żywo ale na zdjęciach kanapa kierowcy jest na tym samym poziomie co siedzenie pasażera a więc wygląda na to że jest wyższe . Na te pytania pewnie zna odpowiedź Jagiel . Bardzo proszę .
Sz.
janciovodnik
Wysłany: 2015-10-22, 14:52
Stiopa z tego co wiem sama RR jest chyba ciut wyższa od podstawowej wersji.
Poza tym kanapa RR nie jest tak wygodna jak "nasza" :P
Prędzej zmiana kości pomoże.
Stiopa
Wysłany: 2015-10-22, 18:26
Janciu ja wiem , że RR jest wyższe na zawieszeniu ale sama kanapa też wygląda ( na zdjęciach ) na wyższą . A mnie chodzi o to żeby mieć nóżęta troszkę bardziej wyprostowane na podnóżkach . Te 5 cm pewnie by coś dało .
Wiek: 40 Dołączył: 21 Sie 2011 Posty: 1155 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-22, 21:17
kanapa od RR jest tej samej wysokości, wydaje się wyższa ponieważ kanapa pasażera jest inna ( inny profil )
pozostaje ci tapicer , pytanie czy masz normalną kanapę czy nie obniżoną ?
[ Dodano: 2015-10-22, 21:18 ]
i jeszcze jedna rada plemienna, nie podnoś kanapy o 5cm to dużo, na dłuższej trasie nie będzie ci wygodnie bo kierownice będziesz miał na złej wysokości
Stiopa krótko tematycznie.. weź pod dupe wsadz jaśka małego będziesz wiedział jak się śmiga :) jak Ci się spodoba to pisz PM przez zimę ogarniemy temat z Forumowym Tapicerem...... jak wyzdrowieje po wypadku
_________________ Chińskie przysłowie mówi:
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
janciovodnik
Wysłany: 2015-10-25, 00:46
robert1973 napisał/a:
z Forumowym Tapicerem......
A to mamy tutaj takiego ?? !! ??
Stiopa
Wysłany: 2015-10-25, 13:50
Dzięki Jagiel za trafną uwagę dotyczącą wysokości kierownicy - o tym nie pomyślałem . Trzeba by ją też podnieść .
Robert problem jest taki że oryginalne obicie mam ładne i w idealnym stanie a przeróbka u tapicera wiąże się chyba z jego wymianą na jakieś inne . Co prawda w RR też jest inne a więc też coś by trza było kombinować . Czyli ze mną jest tak że sam nie wiem czego chcę .
Rzeżucha chętnie się przymierzę do Twojej kanapy .
Jacek- wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć . Jesteś największym na tym forum "miłośnikiem" modyfikacji w kapciu . Przepraszam za te dziury , które powierciłem w wydechach - jak będzie czas to mi je zaspawasz.
I wychodzi na to że z tą kanapą to sobie odpuszczę . Szkoda tego ori obicia . Zresztą identyczne jest też na oparciu przy kufrze .
Dzięki panowie za rzeczowe odpowiedzi .
Robert problem jest taki że oryginalne obicie mam ładne i w idealnym stanie a przeróbka u tapicera wiąże się chyba z jego wymianą na jakieś inne
niekoniecznie... u mnie mody były zrobione bez zmiany obicia a o efektach zapytaj KKK... ja jestem zadowolony subtelna zmiana a mega poprawa
janciovodnik napisał/a:
robert1973 napisał/a:
z Forumowym Tapicerem......
A to mamy tutaj takiego ?? !! ??
Jancio...na FORUM Go ni ma ale na innym jest :) i zaposiada Kapcia którego rozbił ( i siebie) na jakimś jelonku tudzież innej dziczyźnie.... od dłuższego czasu nie mam z nim kontaktu ale jakby Ktoś był chętny to dam radę :) ...... generalnie ostatnio z powodu zmiany miejsca zamieszkania jestem "nienetowy"
"Jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień - upij się. Jeśli chcesz przez całe życie być szczęśliwy - załóż sobie ogród." dodam... żeby mieć gdzie pić
Stiopa
Wysłany: 2015-10-26, 10:34
Robert czyli , że można podwyższyć nieco kanapę i zostawić ori obicie. To takie coś by mnie interesowało . A jaki koszt takiego zabiegu ?
Stiopa, pogadam z tapicerem ale jak znam życie dopiero głęboką zimą da rady coś zrobić , najlepiej sprawdz ile zostało obicia na kanapie (pod spodem przy szyciu trakerem) bo jak mało i chcesz dużo dżwignąć to może być problem i będzie potrzebne nowe obicie więc i koszty polecą w górę :/ bo za samą robotę... ok 100 a i może mniej nie wiem strzelam swoje przerabiałem na zasadzie wymiany usług
Stiopa
Wysłany: 2015-10-27, 07:58
Dzięki Robert-pewnie wrócimy do tematu jak gość będzie miał czas i siłę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum